Tietosuojaseloste

CARCARE:N TIETOSUOJAPOLITIIKKA

Otamme henkilötietojen asianmukaisen käsittelyn vakavasti. Alla voit tutustua kuinka käsittelemme henkilötietoja omassa kaupallisessa toiminnassamme rekisterinpitäjinä ja asiakkaiden puolesta toimiessamme henkilötietojen käsittelijänä. Jos sinulla on kysyttävää tietosuoja-asioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@carcare.fi

TIETOSUOJASELOSTE

CarCare Finland Oy:n kaupallisen toiminnan rekisteri

1 REKISTERINPITÄJÄ JA REKISTERI

Rekisterinpitäjä:

CarCare Finland Oy (“rekisterinpitäjä”), Piitie 1, 01510 Vantaa (Y-tunnus 2205993-5)

Rekisteri:

CarCare Finland Oy:n kaupallisen toiminnan rekisteri (”rekisteri”)

2 REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA YHTEYSHENKILÖ

Yhteyshenkilö on Aapeli Kallunki, toimitusjohtaja, 0404147403 / aapeli.kallunki@carcare.fi

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla asiakaspalvelu@carcare.fi

3 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN PERUSTE

Rekisteriä käytetään rekisterinpitäjän liiketoiminnan toteuttamista, ylläpitoa ja kehittämistä sekä asiakas ja yhteistyösuhteiden hoitamista varten. Edellä mainittuun sisältyy tuotteiden ja palvelujen myynti sekä olemassa oleville että potentiaalisille asiakkaille, asiakasviestinnän ja kumppanuuksien hoito sekä tapahtumien ja tilaisuuksien markkinointi. Lisäksi rekisteriä käytetään asiakkaiden palvelusopimusten toimittamiseen ja ylläpitoon sekä palvelusopimuksiin liittyvän laskutuksen perustana.

4 REKISTERIIN TALLENNETUT TIEDOT

Asiakkuuden perusteella syntyvät tiedot kuten asiakkaan nimi ja yhteystiedot, asiakkaan yhteyshenkilön nimi ja asema yrityksessä sekä hänen yhteystietonsa kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakkaan käyttämästä maksutavasta riippuen, järjestelmään kirjataan maksutietoja. Rekisteriin kirjataan myös asiakkaan hankkimat tuotteet ja palvelut.

Potentiaalisista asiakkaista kirjataan yrityksen perustiedot sekä yrityksen päättäjien ja avainhenkilöiden nimet ja yhteystiedot. Mikäli asiakkaan kanssa on käyty myyntineuvotteluja, rekisteriin kirjataan neuvottelujen osapuolten nimet ja neuvottelun kohde sekä tulos.

Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisterin tietoja päivitetään säännöllisesti asiakassuhteen aikana muun muassa asiakkaalta saaduilla tiedoilla ja päivityksillä. Potentiaalisten asiakkaiden tiedot tallennetaan rekisterinpitäjän julkisten internetsivujen kautta saapuneista yhteydenottolomakkeista, chat-keskusteluista, tietopalveluiden tarjoajilta saaduista tiedoista ja muuta kautta myyjille tulleista yhteydenottopyynnöistä.  Sopimukset tallennetaan sopimustenhallintajärjestelmään.

Säilytysaika

Asiakkuudenhallinnan yritystiedot säilytetään niin kauan kun asiakkuussuhde jatkuu tai asiakas on rekisterinpitäjälle potentiaalinen asiakas. Mikäli yrityksissä tai yrityksen avainhenkilöissä tapahtuu muutoksia, ne päivitetään joko suoraan rekisterinpitäjälle tulleista päivityspyynnöistä tai päivityspalveluyrityksiltä saatujen tietojen kautta. Jos potentiaalinen yritysasiakas on lopettanut toimintansa, sen kaikki tiedot poistetaan heti kun asiasta on saatu tieto.

5  HENKILÖTIETOJEN LUOVUTTAMINEN

Henkilötietoja voidaan luovuttaa rekisterinpitäjän toimesta edelleen tai käyttää muuhun tarkoitukseen kuin mitä kohdassa 3 on mainittu vain valittujen yhteistyökumppanien kanssa, jotka ovat sitoutuneet tietosuojalainsäädännön noudattamiseen.

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa yhteystiedot yhteistyökumppaneilleen esimerkiksi tietyn markkinointiviestin toimittamiseksi sähköisessä tai paperisessa muodossa. Tällöin kuitenkin sopimuksilla huolehditaan siitä, että kyseinen yhteistyökumppani ei voi käyttää saamiaan tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen.

6 HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ JA SUOJAAMISEN YLEISET PERIAATTEET

Toteutamme tarkoituksenmukaiset toimenpiteet (mukaan lukien fyysiset, digitaaliset ja hallinnolliset toimet) henkilötietojen suojaamiseksi häviämiseltä, tuhoutumiselta, väärinkäytöksiltä ja luvattomalta pääsyltä tai luovuttamiselta. Esimerkkinä mainittakoon, että henkilötietoihin on pääsy vain henkilöillä, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä hoitamiseksi.

Alihankkijat

Toimittajan pilvipalveluympäristön alihankkijana toimii suomalainen Mediam Oy: https://www.kotisivut.com/yritys/palvelinkeskus/

Asiakkuuksienhallintasovelluksen toimittaja on Pipedrive OÜ, https://www.pipedrive.com/en/privacy

Sopimustenhallintasovelluksen toimittaja on Click2Contract Oy,https://www.click2contract.com/privacy-policy/

Sähköpostimarkkinoinnissa käytetään MailChimp palvelua. MailChimp kuulu Privacy Shieldin piiriin: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Maksupalveluissa käytetään suomalaisen Paytrail Oyj:n palvelua https://www.paytrail.com/tietosuojaselosteet

 

7  REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaan rekisteri sisältää henkilötietoja, jotka muodostavat henkilörekisterin. Tähän liittyen rekisteröidyillä henkilöllä on tietojaan koskevia säädettyjä ja lakiin kirjattuja oikeuksia.

Tarkastusoikeus

Rekisteröidyn oikeus saada pääsy tietoihin (tarkastusoikeus), vaatia tiedon oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista

Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjän tietosuojavastaavaan halutessaan käyttää laillisia oikeuksiaan. Sama koskee rekisterinpitäjän henkilökuntaa ja mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Oikeus tehdä valitus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että rekisterinpitäjä ei ole noudattanut sovellettavaa tietosuojasääntelyä.

8 YHTEYDENOTOT

Kaikissa tätä selostetta koskevissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä epäselvissä kysymyksissä rekisterinpitäjään tämän selosteen kohdan 2 mukaisesti. Rekisterinpitäjä voi tarvittaessa pyytää asiasta lisätietoja tai pyytää yhteydenottajaa täsmentämään pyyntöään kirjallisesti.

 

Päivitetty, 21.5.2018, Tarkastelu ja päivitys vuosittain toukokuussa.

SELOSTE KÄSITTELYTOIMISTA

CarCare Finland Oy henkilötietojen käsittelijänä

 

1 TIETOJEN KÄSITTELIJÄ JA REKISTERINPITÄJÄ

Toimittaja /” Tietojen käsittelijä”

CarCare Finland Oy, Piitie 1, 01510 Vantaa (Y-tunnus 2205993-5) Tässä selosteessa mainittu Toimittaja on sopimusosapuoli, joka on sitoutunut toimittamaan Asiakkaalle sopimuksenmukaiset autoihin liittyvät palvelut. Toimittaja toimii Tietojen käsittelijänä Asiakkaan lukuun.

Asiakas / ”Rekisterinpitäjä”

Tässä selosteessa mainittu Asiakas on sopimusosapuoli, joka on solminut Toimittajan kanssa palveluiden käyttämisestä. Asiakas toimii omien henkilötietojensa osalta (Asiakkaan henkilötiedot) rekisterinpitäjänä.

2 YHTEYSHENKILÖ REKISTEREITÄ KOSKEVISSA ASIOISSA                                    

Tätä henkilörekisteriä koskevissa asioissa ota yhteys oman yrityksesi tietosuojavastaavaan ja/tai muuhun vastuuhenkilöön. Asiakas on informoi tietosuojakäytännöistään omaa henkilökuntaansa ja omia asiakkaitaan omien käytäntöjensä mukaisesti. Toimittajan tietosuoja-asioiden yhteyshenkilön yhteystiedot saat toimittajan asiakaspalvelusta.

3 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN PERUSTE

Henkilörekisteri on perustettu Toimittajan ja Asiakkaan välisen palvelusopimuksen toimeenpanemiseksi.

Toimittaja ei käsittele Asiakkaan henkilötietoja missään muussa tarkoituksessa kuin mitä sopimuksessa on sovittu ja vain siinä laajuudessa kuin se on tarpeen asiakassopimuksen täyttämiseksi, ellei osapuolet ovat asiasta toisin sopineet. Selvyyden vuoksi todetaan, että palvelusopimuksen tarkoituksen toteuttamiseksi on välttämätöntä, että Toimittaja jakaa henkilötietoja palvelun toteuttamiseen osallistuvien yhteistyökumppanien kanssa. Lisäksi Toimittajalla voi olla omassa henkilörekisterissään osittain tai kokonaan samoja henkilöitä koskevia tietoja, koska Toimittajan palveluita voi hankkia myös yksityishenkilönä.

4 REKISTERIIN TALLENNETUT TIEDOT

Rekisteröityjen ryhmät (nimi, puhelinnumero, osoitetiedot)

Asiakas toimittaa Toimittajalle autojen haltijoiden tai omistajien henkilötietoja. Henkilötietoja ovat nimi- ja osoitetiedot sekä mahdollisesti sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Autojen haltijat tai omistajat ovat joko Asiakkaan henkilöstöä tai asiakkaita.

Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakkaan henkilötiedot saadaan Asiakkaalta.

Säilytysaika

Tiedot säilytetään palvelusopimuksen voimassaoloajan ja enintään yhden vuoden sen päättymisen jälkeen. Tiedot poistetaan pyydettäessä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa esitetystä poistopyynnöstä.

5 HENKILÖTIETOJEN LUOVUTTAMINEN

Henkilötietoja ei luovuteta Toimittajan toimesta edelleen tai käytetä muuhun tarkoitukseen kuin Asiakkaan toimitussopimuksen täyttämiseksi, ellei asiasta ole osapuolten kesken erikseen sovittu.

6 HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ JA SUOJAAMISEN YLEISET PERIAATTEET

Asiakkaan henkilötietoja käsittelee ainoastaan Toimittajan henkilökunta tai vakituiset alihankkijat, jotka vastaavat Asiakkaan palvelusopimusten täyttämisestä tai ohjelmiston ylläpidosta tai kehittämisestä.  Käyttöoikeudet on rajattu työntekijöille tarpeiden mukaan, ja niitä päivitetään muutosten yhteydessä tai ne poistetaan työsuhteen päättyessä. Tietojärjestelmiin tehtäviä muutoksia hallitaan ja asianmukaiset varamenettelyt on varmistettu. Tietojärjestelmissä on turvalliset peruskonfiguraatiot, jotka ovat oletusarvoisesti tietosuojan ja tietoturvallisuuden varmistavia. Haittaohjelmat estetään tai tunnistetaan esim. tietomurtojen estolla ja havaitsemisella, sallittujen sovellusten luettelolla ja verkon suodatuksella. Haavoittuvuuksia seurataan ja toimiin ryhdytään tarpeen mukaan. Ongelmia hallitaan, niistä raportoidaan ja niihin reagoidaan asianmukaisesti. Varmuuskopioita seurataan kattavuuden varmistamiseksi ja palautussuunnitelma on laadittu.

Kaikkia valvontatoimia seurataan ja niiden toiminta todennetaan. Niitä myös parannetaan säännöllisesti.

Alihankkijat

Toimittajan pilvipalveluympäristön alihankkijana toimii suomalainen Mediam Oy: https://www.kotisivut.com/yritys/palvelinkeskus/

Sähköpostien välityksessä käytetään MailGunin palvelua. MailGun kuulu Privacy Shieldin piiriin: https://www.mailgun.com/privacy-policy

Tekstiviestien toimittamisessa käytetään Twilion palvelua. Twilio kuuluu Privacy Shieldin piiriin: https://www.twilio.com/legal/privacy/developerjahttps://www.twilio.com/legal/privacy/shield

Maksupalveluissa käytetään suomalaisen Paytrail Oyj:n palvelua https://www.paytrail.com/tietosuojaselosteet

7 REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaan Asiakkaan ja Toimittajan henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, johon rekisteröidyillä henkilöillä on tietojaan koskevia säädettyjä ja lakiin kirjattuja oikeuksia.

Rekisteröidyn oikeus saada pääsy tietoihin (tarkastusoikeus), vaatia tiedon oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista

Asiakkaan rekistereihin rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä oman yrityksensä tietosuojavastaavaan halutessaan käyttää laillisia oikeuksiaan. Toimittaja ei suoraan vastaa Asiakkaan rekisteröidyiltä vastaanotettuihin tiedusteluihin tai pyyntöihin, jotka koskevat käyttäjän otsikossa mainittuja oikeuksia.

Rekisteröidyn oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että Asiakas tai Toimittaja ei ole noudattanut sovellettavaa tietosuojasääntelyä.

8 YHTEYDENOTOT

Kaikissa tätä selostetta koskevissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä epäselvissä kysymyksissä Asiakkaan tulee olla yhteydessä Toimittajan asiakaspalveluun.

Toimittaja voi tarvittaessa pyytää Asiakasta antamaan lisätietoja tai täsmentämään pyyntöään kirjallisesti.

 

Päivitetty, 21.5.2018, Tarkastelu ja päivitys vuosittain toukokuussa.

Carcare on valtakunnallinen palvelu, joka kutsuu ja noutaa auton huoltoon sen ollessa ajankohtainen. Huollon edistymistä ja kuljetusta voi seurata älypuhelimella, jolla valmiin huollon voi myös maksaa. Omakuskimme palauttaa auton valitsemaasi osoitteeseen sinulle sopivaan aikaan.

Unelmamme on tehdä autojen huoltamisesta niin helppoa, että tuntuu kuin auto kävisi itsestään huollossa. Autamme palveluntarjoajia ylittämään asiakkaidensa odotukset ja nostamaan palvelunsa seuraavalle tasolle. Hyvä huoltopalvelu alkaa kotisohvalta.

Laaja yhteistyökumppaniverkosto

Carcare on digitaalinen kohtaamispaikka autoilijoille, huoltajille ja palveluntarjoajille. Liity sinäkin laajaan, valtakunnalliseen palveluverkostoomme ja tavoita asiakkaasi paremmin.

Autoalan uudistaja

Uudistamme vanhoja toimintamalleja ja tuomme autoalalle digitaalisia työkaluja, joiden avulla palvelusi alkaa jo asiakkaan kotisohvalta.